Всеки знае, че лимонът е полезен поради високото  съдържание на

...
Всеки знае, че лимонът е полезен поради високото  съдържание на
Коментари Харесай

Какво ще се случи, ако поставите парче лимон до леглото си

 limon

Всеки знае, че лимонът е потребен заради високото  наличие на витамин С в него. Този плод се прибавя към чая,  употребява се в готвенето, лекува се  елементарна простуда. Но с това  невероятните свойства на лимон не свършват.

Най- най-после ще  се отпуснете

Цитрусовият мирис успокоява нервната система, понижава тревогата и оказва помощ за облекчение на напрежението след тежък работен ден. Ако нямате на разположение ароматни масла, ще ви помогне чудесно парче лимон.

Подобрява   концентрацията

 limon-koncentraciq

Лимонът има и друга изненадваща специфичност. Ако всеки ден вдишвай  аромата му, човек става по-концентриран,  усъвършенстват се паметта и умствената му активност. Дори по време на работа хората вършат по-малко неточности, в случай че им мирише на лимон. Това умозаключение е направено от японски учени.

Подобрява  настроението

Етеричното масло от лимон е  потвърден лек против меланхолия. Така че в случай че сте пробвали всички средства, само че нищо не оказа помощ, обърнете внимание на този безоблачен плод.

Въздухът ще се почисти от микроби

Лимонът има освен прелестен мирис, само че и бактерицидни свойства. Той пречиства въздуха в стаята.

Понижава  кръвното налягане

Много хора страдат от хипертония. Лимонът  ще ви помогне и в този случай. Неговата миризма намалява кръвното налягане.

Насекомите към този момент няма да ви тормозят

 limon-nasekomi
Мравки, мухи, комари и други инсекти към този момент няма да желаят да останат в къща, където им мирише на лимон. И не би трябвало да се харчат пари за химически репеленти. За по-добър резултат в комат лимон се предлага да забодете карамфил.

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР